Топ 5 тенденции за 2016 при дизайна и експлоатацията на басейни

No Comments »

Тенденция 1: Автоматизация

Автоматичните системи за поддръжка на водата и за управление на филтърната система на басейна стават все по – популярни сред собствениците на басейни. Благодарение на тези системи ефективността на техническото оборудване на басейна се подобрява значително, което води до спестяване на голяма част от разходите за ел. енергия и препарати.
Днешните собственици на басейни имат възможността да управляват басейна си чрез своите смартфони, независимо дали са на път, в офиса или вкъщи.

Тенденция 2: Басейни тип “Infinity”

 

При басейните тип „Infinity” водата прелива от една или повече страни на басейна създавайки визуален ефект на безкрайност. Този тип басейни се изграждат така, че единият край да се слива с море, океан или с небето.
Чувството за безкрайност, което създават басейните „Infinity”, ги прави изключително красиви и актуални днес. Кой не би се развълнувал от гледка, при която небето и водата се сливат в едно?
Дизайнерите днес успяват много умело да интегрират басейните “Infinity” към ландшафта на даден имот, като по този начин създават напълно различно, изискано място, където човек може да се отпусне и да се отдели за миг от всекидневните проблеми.

Тенденция 3: Магията на „Кантилевър“ – дизайна

Да изградиш басейн във въздуха! Това представлява „кантилевър“ – дизайнът. По – точно това е издигнат във въздуха басейн, който създава допълнително място за живеене и ползване. За да се осъществи такъв проект е необходим екип от опитни технически експерти.
Басейн от този тип може да окаже огромно въздействие върху начина на живот на човек като предефинира естествените граници на конкретния имот.

Тенденция 4: Водата в движение

Известно е, че течащата вода създава в нас чувство на релакс и спокойствие. Изследвания доказват, че когато се намираме в близост до течаща вода човешкият мозък блокира останалите шумове като по този начин ни помага да се отпуснем и отпочинем.
Опциите да се създаде ефекта на „течаща вода“ в басейна са многобройни. Водните каскади, хидромасажните системи и уредите за насрещно течение са само някои от тях.
Спускащата се подобно на планинско поточе вода в басейна създава много приятно усещане за хората около басейна. Има различни начини да се постигне този ефект.

Тенденция 5: Стремеж към по – висока икономичност и ефикасност на техническото оборудване

Филтърните помпи с променлива скорост, мобилните покрития за басейни, системите за автоматична дезинфекция на водата в басейна, светодиодното осветление са някои от продуктите, които могат да намалят значително разходите и усилията на всеки собственик по поддръжката на своя басейн.

Leave a Reply