w
25 years
Препарати

АЛГИЦИД

Висококонцентриран препарат против водорасли с дълготрайно действие. Не съдържа отровни вещества и не дразни очите при предозиране.

ДОЗИРОВКА: Седмично са необходими 50мл. алгицид на 10 куб.м. вода. При обилни валежи и високи температури дозата се увеличава.

БЪРЗОРАЗТВОРИМ ХЛОР НА ТАБЛЕТКИ

Използва се за шоково третиране на водата с цел дезинфекция и против водорасли. Съдържание на активен хлор около 90%. Подходящ е за всички видове филтърни системи. Не съдържа калк.

ДОЗИРОВКА: При шоково третиране са необходими 10 таблетки на 10 куб.м. вода. За нормална поддръжка на водата са необходими на всеки 4-5 дни 7 таблетки хлор на 10 куб.м. вода.

БАВНОРАЗТВОРИМ ХЛОР

Подходящ за дезинфекция на водата и против водорасли. Съдържание на активен хлор около 54%. Подходящ за всички видове филтърни системи. Не съдържа калк.

ДОЗИРОВКА: Веднъж месечно се добавят 1-2 таблетки(200гр.) хлор на 30 куб.м. вода.

КОМБИНИРАНИ ТАБЛЕТКИ(200 гр)

Съдържат хлор, коагулант и алгицид. Комбинираните таблетки решават наведнъж няколко проблема: с дезинфекцията, с водораслите и с мътната вода.

КОАГУЛАНТ(Флокулант)

Коагулантът се използва за избистряне на водата. Неговата функция е да съединява по-малките частици в по-големи, в резултат на което те могат да бъдат поети от филтърната система. Предлаганият от нас коагулант е в специални опаковки от по 125гр. След обратна промивка на филтърната система коагулантът се поставя в скимера, където той се разтваря бавно в продължение на няколко дни. Така се постига много по-добър ефект в сравнение със стандартния коагулант, чието време на действие е много по-кратко.

РH-Плюс

Бързоразтворим препарат във формата на гранули за повишаване на нивото на рН.

ДОЗИРОВКА: 100гр. увеличават стойността на рН с 0,1 на 10 куб.м. вода.

РН-Минус

Бързоразтворим препарат за понижаване на нивото на рН.

ДОЗИРОВКА: 100гр. понижават стойността на рН с 0,1 на 10 куб.м. вода.

ПРЕПАРАТ ЗА ЗАЗИМЯВАНЕ НА БАСЕЙНИ

Използва се при басейни, които остават пълни през зимния сезон. Предотвратява отлагането на калк както и появата на водорасли. Улеснява значително пролетното почистване.

ДОЗИРОВКА: 200-300 мл. на 10 куб.м. вода. След добавянето на препарата филтърната система се оставя да работи още 8 часа