w
25 years
UV - дезинфекция

Чрез използването на UV - системата за дезинфекция се намалява значително използването на химикали за поддръжка на водата в басейна, благодарение на което този метод е и екологично чист.
UV – системата се състои от тяло от неръждаема стомана. Вътре се намира кварцова тръба и в нея е лампата, която излъчва. Продължителността й на живот е около 8000 – 9000 работни часа. По принцип на всеки три години лампата трябва да се смени с нова.
UV – системата се монтира след филтъра, в така наречения поток от чиста вода, който се връща обратно в басейна. Когато водата минава през UV – тръбата, тя се дезинфицира. Предимството на този метод е, че химичният състав на водата не се променя, което означава, че UV – лъчите убиват само микроорганизмите.
Трябва да се има предвид, че филтърната система трябва да работи възможно по-дълго време. Ако работи кратко време, не всичката вода ще мине през филтърната система и съответно няма да се пречисти от UV – системата.
UV – системата се препоръчва за частни басейни като допълнение към стандартната поддръжка с химикали. Понеже тази система е много сигурна и безпроблемна, тя улеснява собствениците на басейни при поддръжката на водата, но това не трябва да ви подлъгва, че стандартната поддръжка с химикали вече е излишна. Препоръчва се на всеки четири седмици да се направи шоково третиране на водатa с хлор.

Предлагаме следните системи за UV-дезинфекция:
- за басейни до 40 куб.м. - 1600 лева
- за басейни до 80 куб.м. - 1810 лева
- за басейни до 120 куб.м. - 2356 лева
- за басейни до 240 куб.м. - 3400 лева

UV - дезинфекция