w
25 years
Филтърни системи

D&W филтриращите системи отговарят на последните изисквания на техниката. Използваме помпите на немската фирма Speck, която през 2009 година навършва 100 години от своето създаване. За правилната поддръжка на басейна е необходимо да се избере такава филтърна система, която да е в състояние да обръща водата два – три пъти на ден, тоест филтърната система трябва да работи по 8-10 часа на ден.

За да работи дълго и безпроблемно филтърната система, от решаващо значение е изборът на помпа. Помпата се явява основен елемент за техниката в басейна. Тук с особена сила важи правилото, че който е решил да спести при избора на помпа, ще постъпи неразумно. Помпата изпълнява следната функция: тя засмуква замърсената вода от басейна през скимера, сифона или преливника и я транспортира към филтъра.

Добрите помпи за басейни се отличават с безшумната си работа и липсата на вибрации. Има два вида помпи: нормалнозасмукващи и самозасмукващи. Предимството на самозасмукващите помпи е в способността им да изпомпват сами водата, ако са поставени над нивото на водата. Благодарение на тази способност самозасмукващите помпи могат да изпомпват вода от басейни намиращи се до 3м по-ниско от тях. Не е необходимо да се копае шахта под нивото на водата, а е достатъчно да се избере удобно и достъпно място на повърхността на земята, където да се монтира филтърната система. Всички предлагани от нас помпи са самозасмукващи.

Кликнете вляво върху \"Филтърни системи\" за да разгледате какви системи за филтрация предлагаме.

Повече информация за филтрацията можете да намерите в нашия блог за басейни или на другата ни интернет страница www.pool-expert.eu